Synergon Integrator
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Nyomtatás
Multiprojekt menedzsment

Az EPM (Enterprise Project Management) informatikai rendszerrel támogatott nagyvállalati projektmenedzsment megoldás, melynek segítségével a vállalatok tervezni és követni tudják stratégiai céljaik megvalósítása érdekében indított projektjeiket, használatával minimalizálhatók a projektek sikertelenségéhez vezető jelenségek.

Projekt és portfolió menedzsment

Napjainkban az a vállalat lehet hosszú távon is sikeres, mely folyamatosan képes alkalmazkodni a változó piaci körülményekhez, azaz folyamatosan naprakészen tartja a vállalati stratégiát, és sikeresen valósítja meg az abban kitűzött célokat. A stratégiai célok elérésére a vállalatok projekteket indítanak.

 

A stratégiai célok eléréséhez projektek megvalósításán keresztül vezet az út

Szinte már közhelynek számító alapigazság azonban, hogy a rendelkezésre álló erőforrás (pénz, humán erőforrás, idő, stb.) mindig kevesebb, mint amennyire valamennyi projektötlet megvalósításához szükség lenne. Ilyen körülmények között elengedhetetlenül fontos szem előtt tartani a következő alapelveket:

  • Valósítsuk meg a megfelelő projekteket, azaz állítsunk össze egy olyan projekt portfoliót, mely összhangban van a kitűzött stratégiai célokkal, és a rendelkezésre álló szűkös erőforrásokat a lehető leghatékonyabban használja fel;

  • A kiválasztott projekteket jól valósítsuk meg, azaz vessük be a projektmenedzsment eszköztárát annak érdekében, hogy ezek a projektek az előre meghatározott keretek között, megfelelő minőségben kerüljenek végrehajtásra.

A Synergon Rendszerintegrátor nagyvállalati projektmenedzsment megoldásai arra nyújtanak informatikai támogatást, hogy a fenti alapelvek szem előtt tartásával a vállalatok sikeresebben valósíthassák meg stratégiai céljaikat.

Projekt Portfolió Menedzsment (PPM)

A Projekt portfolió menedzsment megoldás a megfelelő projektek kiválasztásában van a vállalatok segítségére.

A megoldás szabályozott folyamatok segítségével támogatja a projektjavaslatok gyűjtését, gondoskodva arról, hogy valamennyi olyan információ rendelkezésre álljon, mely a megalapozott döntés érdekében szükséges.

Az információk összegyűjtését követően standard módszertanok segítségével támogatja a javaslatok értékelését, az egymással versengő javaslatok rangsorolását és az optimális projekt portfolió összeállítását a szűkös erőforrás keretek figyelembe vételével.

Projektek kiválasztása, mi lenne ha elemzések

A megfelelő projekt portfolió összeállítása után következik a megvalósítás nyomon követése a dashboard képernyők segítségével.

Multiprojekt menedzsment

A Multiprojekt menedzsment megoldás segít a kiválasztott projektportfolió megvalósításában.

A projektek közös jellemzője, hogy a szervezet mércéjével mérve jelentős emberi és anyagi erőforrásokat mozgat, sikere a legtöbb esetben stratégiai fontossággal bír a cég jövőbeni sikereinek szempontjából, ugyanakkor szinte minden esetben jelentős kockázatokat rejt magában. A projektek sikere elsősorban azok helyes tervezésén és a vállalt legkülönfélébb egységeinek összehangolt munkáján és ennek irányításán múlik.

Az informatikai rendszerrel támogatott nagyvállalati projektmenedzsment megoldás segítségével a vállalatok tervezni és követni tudják stratégiai céljaik megvalósítása érdekében indított projektjeiket, használatával minimalizálhatók a projektek sikertelenségéhez vezető jelenségek. Az Office Project Server 2007 megoldásával a projektek teljes életciklusa menedzselhető a projektjavaslatoktól kezdve egészen a projektek lezárásáig, mindezt akár egy webes felületen keresztül. A projektek valamennyi fázisa alatt áttekinthető a szervezet által végzett munka, így a döntéshozatal jelentősen hatékonyabbá válhat.

Az Office Project Server 2007 segítségével az igények pontosan megbecsülhetőek az erőforrások hatékony kiosztásához és a teljes szervezetet érintő erőforrástervek kidolgozásához. A rendszer segítségével tervezhetővé és követhetővé válnak a több – akár különböző szervezeti egységek által menedzselt – projekthez rendelt emberi és anyagi erőforrások kihasználtságai. A rendszer támogatást nyújt a projektekhez kapcsolódó dokumentumok kezelésére, a projekt-teamek által használható csoportmunka felületen keresztül.

MIÉRT A SYNERGON RENDSZERINTEGRÁTOR?

A Synergon Rendszerintegrátor több mint négy éve foglalkozik vállalati projektmenedzsment rendszerek bevezetésével, és a hazai megoldásszállítók között az egyetlen, aki rendelkezik egy komplex vállalati projektportfolió menedzsment eszköz bevezetéséhez szükséges tapasztalattal és mérettel. A cég a rendszer bevezetésén túl több esetben is sikeresen egészítette ki az Office Project Server funkcionalitását ügyfél igényekre szabott, egyedi fejlesztésű megoldásokkal. A hosszú évek alatt felhalmozódott tapasztalatokat az SRI egy többszörösen bizonyított, komplett bevezetési módszertanná ötvözte, melyek gyors eredményt és kedvező költségszintet biztosítanak az Ügyfelek számára.

Oldal tetejére
Kmop_banner_3.JPG

Megoldásainkról bővebb információt a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével és elküldésével kérhet.