Synergon Integrator
Magyar oldalak/Megoldások/Üzleti alkalmazások/Üzleti alkalmazásépítés, rendszerintegráció (BPM, SOA)
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Nyomtatás
Üzleti alkalmazásépítés, rendszerintegráció (BPM, SOA)

A vállalati vezetők és az informatikai ipar egyaránt felismerték, hogy az üzleti folyamatok gyorsan változó világában olyan platformok bevezetésére van szükség, melyre alapozva gyorsan és költségkímélő módon implementálhatóak egyenként kis méretű, a vállalati működést behálózó, egymással együttműködni képes rendszerek. Ennek a megközelítésnek köszönhetően az üzleti folyamatok támogatására akár egyenként is fejleszthetők rendszerek, melyek nem igénylik a vállalati működés teljes átvilágítását és újratervezését.

A paradigma legfontosabb építőkövei az üzleti folyamat-támogató rendszerek (Business Process Management System – BPMS), valamint a vállalati szolgáltatás orientált architektúra (Service Oriented Architecture – SOA). A két építőelem egymással szorosan összefüggő platformok, melyek eredménye a gyors információs-rendszer fejlesztés.

A BPM gyakorlatilag egy olyan keretrendszer, amely lehetővé teszi az üzleti folyamatok tervezését, fejlesztését, működtetését, monitorozását és automatizálását a folyamatban résztvevő emberek és különböző rendszerek tevékenységeinek összehangolásával. A BPM által lehetőség nyílik az üzleti folyamatok tervezésének, futtatásának és monitorozásának leválasztására a fizikai információs rendszerektől. A BPM eszközben megtervezett és futtatott folyamat számára az egyes információs rendszerek meghatározott szolgáltatásokat nyújtanak (pl.: ügyfél számlaszámának megkeresése), de maga az üzleti logika ettől elválasztva működik. Az egyes információs rendszerek a SOA szabványokon keresztül biztosítják szolgáltatásaikat a folyamatok számára.

A SOA szemléletben tervezett és implementált vállalati információs rendszerek jól meghatározott, az üzleti folyamat számára lényeges és ritkán változó feladatokat végeznek (pl.: adott ügylethez tartozó jutalék kiszámítása), mely szolgáltatásokat a BPM rendszerben gyorsan implementálható és sűrűn változó folyamatok vesznek igénybe.

MIÉRT A SYNERGON RENDSZERINTEGRÁTOR?

Az üzleti folyamatokat támogató alkalmazások fejlesztésének alapja a folyamatok helyes felmérése és tervezése, valamint a kapcsolódó rendszerekhez történő illesztése. A Synergon Rendszerintegrátor, mint a legnagyobb hazai rendszerintegrátor rendelkezik mindazon kompetenciákkal, melyek a sikeres BPM projektek megvalósításához szükségesek. Eddigi sikeres projektjeinek tapasztalatait felhasználva nem csak a technológiai háttér kiépítésében, hanem több iparági terület üzleti működésében is jártasságot szerzett. A speciális iparági szakismeretet igénylő projektek végrehajtásában az a projektvezetési és üzleti elemzési tapasztalat segít bennünket, amelynek segítségével az SRI hatékonyan integrálja a különböző üzleti területek szakismereteit az informatikai fejlesztésekbe.

 

Oldal tetejére
Kmop_banner_3.JPG

Megoldásainkról bővebb információt a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével és elküldésével kérhet.