Synergon Integrator
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Nyomtatás
Virtualizáció VMware alapokon

A virtualizáció egy olyan absztrakt réteg létrehozását jelenti, amely elválasztja a fizikai hardvert az operációs rendszertől annak érdekében, hogy az IT erőforrások jobb kihasználása és nagyobb rugalmassága valósulhasson meg.
A virtualizációval egyszerre több virtuális gépet lehet létrehozni, különböző operációs rendszerek futtathatók egymástól elszigetelten bár egymás mellett, párhuzamosan, ugyanazon a fizikai gépen/hardveren. Minden virtuális gép saját virtuális hardver készlettel rendelkezik., (pl., RAM, CPU, NIC, stb.) amelyre az operációs rendszer és az alkalmazások betöltődnek. Az operációs rendszer egy egységesen összefüggő/konzisztenes, normalizált hardver készletet lát, a tényleges fizikai hardver komponensektől függetlenül.
A virtuális gépek jellemzői fájlokba ágyazódnak, lehetővé téve a gyors mentést, másolást, erőforrás hozzárendelést a virtuális géphez. A teljes rendszerek (a bekonfigurált alkalmazások, operációs rendszerek, BIOS és a teljes virtuális hardver) másodpercek alatt mozgathatókká válnak az egyik fizikai szervertől egy másikra a kikapcsolások, a karbantartási időráfordítások megtakarításával és a folyamatos munkaterhelés konszolidálásával.
Manapság a virtualizáció fontos tényezővé vált – segíti az üzleti folyamatok és az üzemeltetés stabilitását, biztonságát és menedzselhetőségét a globális IT infrastruktúrákban.
A virtuális gépek teljesen elszigetelhetők a host géptől és a többi virtuális géptől. Ha a virtuális gép leáll, az a többire hatástalan marad. Az adatok nem szivárognak át a virtuális gépek között, az alkalmazások csak a konfigurált hálózati kapcsolatokon keresztül kommunikálhatnak.
A teljes virtuális gépi környezet egyetlen fájlként menthető ki, a mentés, mozgatás és másolás ezért könnyen megoldható. Sztenderdizált, virtualizált hardver áll az alkalmazás rendelkezésére - garantálva a kompatibilitást.
A virtualizációs technológiák piacán több gyártó is aktív, ám eredeti megoldásaival és kimagasló ár-érték arányával is kiemelkednek közülük a piacvezető VMware termékei.

Optimalizálja, felügyelje, menedzselje az Ön IT infrastruktúráját, a desktopoktól az adatköz-pontokig, virtualizálva (látszólagosan kiépítve) az Ön számítógépes rendszereit, tárolási meg-oldásait és hálózati rendszereit a VMware szoftverekkel! A VMware termékek olyan vállalati szintű virtuális gépeket biztosítanak, melyek növelik a szerverek és egyéb erőforrások kihasználtságát, javítják a teljesítményüket és csökkentik a rendszerek kieső időit, növelik a biztonságot, csökkentik a szállítandó vállalati szolgáltatások költségeit, továbbá a komplexitást, bonyolultságot. Az Ön már meglévő technológiájának továbbfejlesztésével a VMware az új alkalmazások terítését kevesebb kockázattal és alacsonyabb platform költségekkel teszi lehetővé.


MIÉRT A SYNERGON RENDSZERINTEGRÁTOR?


A Synergon Magyarországon az elsők között bővítette portfólióját „virtualizációs” technológiákkal. Szakképzett, vizsgázott kereskedelmi, illetve mérnöki szakembergárdájával a vállalat VMware VIP Enterprise partnerminősítést szerzett.

Cégünk számos nagy volumenű referencia projektben szerzett tapasztalatot a virtualizációs technológiák bevezetésében, támogatásában és üzemeltetésében. A vállalat másfél évtizedes múltra visszatekintő rendszerintegrációs szakértelme ugyanakkor garanciát nyújt arra, hogy az ügyfélnél üzemelő rendszert egészében átlátja, megérti és minden projekt esetében a legoptimálisabb, testreszabott megoldást kínálja a megrendelőnek.

FŐBB SYNERGON CSOPORT REFERENCIÁINK

  • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Műegyetemi Gazdálkodási Rendszert (MGR) kiszolgáló új infrastruktúrájában leszállított HP Proliant iparági szabvány szervereire épülő virtualizációs környezet került kialakításra VmWare ESX technológia felhasználásával. A Projektben 5db fizikai szerveren 19db virtuális szerver került kialakításra.

  • Magyar Fejlesztési Bank Zrt.

Magyar Fejlesztési Bank Zrt. számára szervervirtualizáció és SQL konszolidáció került kialakításra. A projekt keretén belül Microsoft Windows 2003 Server operációs rendszerrel rendelkező fizikai kiszolgálók virtuális környezetbe (VmWare ESX) történő átmigrálása valósult meg.

Oldal tetejére
Kapcsolódó szakértői hírek

Megoldásainkról bővebb információt a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével és elküldésével kérhet.