Synergon Integrator
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Nyomtatás
Adatvédelemi megoldások

Mentési rendszerek

Az egyik legnagyobb hangsúlyt igénylő terület napjainkban az adatok védelme. A Synergon Rendszerintegrátor több gyártó termékeit képviseli adatmentési megoldások terén.

Symantec BackupExec rendszerekkel lehetővé válik mind Windows, mint Unix, Linux alapon az operációs rendszer szintű mentéstől kezdve a nyitott fájlok mentése. A megoldás magas szinten nyújt megoldást az egyes alkalmazások (Exchange Server, Lotus Domino Server, SQL, Oracle stb.) mentésére is. A katasztrófatűrő rendszerek létrehozásában is közreműködik a Disaster Recovery opciójának használatával.

A Symantec BackupExec mentési megoldása mind kis-, mind közép- és nagyvállalatok számára teljes, minden szintre kiterjed.

Információ biztonság, adatvédelem Microsoft alapon (ISA 2006, MS PKI, SC DPM)

Az Internet gyors elterjedése, a használatának széleskörű bővülésével egyidejűleg nőnek a biztonsághoz és a teljesítményhez kapcsolódó elvárások is. Bár a megfelelően konfigurált tűzfal elengedhetetlen a napjainkat jellemző információs erőforrások védelméhez, nem szabad megfeledkezni azonban a szervezeten belüli, illetve a szervezet és a külvilág közötti információáramlás figyelemmel követéséről sem. A legtöbb tűzfal tartalmaz ugyan valamifajta naplózási és figyelési funkciót, az ISA Server 2006 viszont vezeti az iparágat ezen a kulcsfontosságú szolgáltatási területen. Az ISA Server mint nagyvállalati kategóriájú tűzfal módot ad minden, a tűzfalon áthaladó információ teljes körű ellenőrzésére. Így az ISA Server 2006 tűzfalon áthaladó információk állapot alapú szűrésen és vizsgálaton esnek át, majd széles körű kritériumrendszer alapján továbbíthatók, illetve elutasíthatók.

PKI infrastruktúra

A titkosítás, digitális hitelesítés és azonosítás meghatározó architektúrája a PKI (Public Key Infrastructure – nyilvános kulcsú infrastruktúra). Ennek központi komponense a CA (Certificate Authority – Hitelesítő Hatóság), és az e köré csoportosuló feladatokat (directory-szolgáltatás, tanúsítvány-kibocsátás és -visszavonás stb.) megvalósító rendszerek.

A PKI rendszer kiterjedt feladatkörre nyújt megoldást egy komplex szoftvercsomag keretében, mely a védelem olyan széles spektrumát képes lefedni, amelyre még néhány éve több gyártó több szoftverére volt szükség. A teljes lefedettségű PKI-kiépítési projekt keretében olyan rendszerintegrátori és tanácsadói szolgáltatásokat nyújtunk, mint a szabályozás kialakítása, rendszertervezés, szerverkörnyezet kialakítása, hálózati integráció, széles körű biztonsági megoldások, projektmenedzsment.

Microsoft Data Protection Manager Server

A felhasználók hibájából, illetve a szoftverek vagy hardverek sérülése miatt elveszett adatok visszaállítása leggyorsabban az adatok lemezre történő biztonsági mentésével valósítható meg. A Microsoft System Center Data Protection Manager 2007 optimalizálja és felgyorsítja a lemezre történő biztonsági mentést és a helyreállítást, egységes adatvédelmet valósít meg, és ezzel is hatékonyabbá teszi az informatikai kiszolgáló csapat működését.

Oldal tetejére
Kapcsolódó szakértői hírek

Megoldásainkról bővebb információt a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével és elküldésével kérhet.