Synergon Integrator
Magyar oldalak/Megoldások/Kommunikációs hálózatok/Videokonferencia és berendezés bérleti szolgáltatás
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Nyomtatás
Videokonferencia-megoldások

A személyes megbeszéléseket nem lehet teljesen mellőzni, de a virtuális megbeszélés nagyban hozzájárulhat a költségek csökkentéséhez. A videokonferencia-rendszerek lehetőséget adnak rá, hogy az utazás helyett produktív munkát végezzen. A megbeszélések megszervezése is sokkal egyszerűbbé válik, ami felgyorsítja a döntéshozatalt és segíti az üzleti célok megvalósítását.

Ezeknek a rendszereknek két, alapjaiban eltérő változatát különböztetjük meg: az egyik esetben személyre szóló videó-végpontokat telepítünk – ezt egyfajta videó-telefonként kell elképzelni. A másik megoldásban pedig tárgyalókat rendezünk be és teszünk képessé virtuális megbeszélések lebonyolítására.

 

 A videokonferencia a hálózat számára nagy sávszélesség-igényű, kritikus forgalmat jelent, ezért nagyon fontos olyan partner választása, aki nem csak a hagyományosan ide kapcsolódó technológiákat ismeri (világítás, hangosítás, stb.), hanem a hálózat világában is otthon van. A bevezetés során nagyon fontos, hogy a kép és hangminőség hozza az elvárt minőséget – ehhez pedig általában a hálózatot is a rendszerhez kell hangolni.

Amennyiben megrendelőnknek eseti igényeket kell videokonferenciával lefednie, úgy berendezett tárgyalónkban videokonferencia-bérleti lehetőséget is biztosítunk.

A videokonferencia a költségmegtakarítás és a termelékenység növekedése terén azonnali előnyökhöz juttatja a megrendelőt. Különböző szervezetek és vállalkozások tapasztalták már meg, hogy a videó technológia -az alábbiakban felsoroltak által- versenyelőnyt biztosít.

A döntéshozatal folyamat felgyorsulása

A nem elég hatékony kommunikáció következtében, csak az Egyesült Államokban, becslések szerint évente 297 milliárd dollárt pazarolnak el. Azt az időt, amit utazásra-, vagy bonyolult kérdések e-mail-en történő sikertelen tisztázására fordítunk, illetve azzal töltünk, hogy várunk, míg anyagok megérkeznek, arra is fordíthatnánk, hogy új termékeket dobjunk piacra, vagy megoldjuk az ügyfélszolgálat terén felmerülő kérdéseket. A videó technológia minden partner számára lehetővé teszi, hogy gyorsabban ossza meg ötleteit, gyorsabban mutassa be a részleteket tartalmazó képeket, és gyorsabban cselekedjen.

A tudásszint növelése

Előfordul, hogy időnként szakember bevonására van szüksége. A videó technológia segítségére lehet abban, hogy egy szakember szaktudását anélkül juttathassa el a szervezet többi munkatársához, hogy ehhez különböző helyszínekre kellene elutazniuk. Ennek segítségével az oktatás, fordítás, konzultáció vagy akár a hibaelhárítás is élőben bonyolítható le. Emellett a videofelvételek visszanézése és az archiválás segítségével a szakértelem bárki számára, és bármikor hozzáférhetővé válik.

A szervezet egységesítése

Az a tény önmagában, hogy egy cég több irodával rendelkezik, nem teszi szükségszerűvé, hogy ez egymástól elszigetelt csapatokat jelentsen. Azoknak a szervezeteknek, amelyek globális terjeszkedésbe kezdtek, összeolvadnak más cégekkel, vagy kiszerveznek különböző munkafolyamatokat, gyakran elszigetelt helyen van a székhelyük, ami távol esik a projektcéloktól és a szervezet közösségi életétől. A videó technológia az együttműködés virtuális tárgyalótermét hozza létre, ahol mindenki "képben" van.

A munka- és élet-egyensúly előtérbe helyezése

Ha egész nap utaznia kell ahhoz, hogy részt vegyen egy mindössze két órás vidéki megbeszélésen, az a magánélete rovására megy. Amennyiben azonban a videó technológia segítségével vesz részt ezen a megbeszélésen, vagy egyszerűen otthonról dolgozik ahelyett, hogy a dugóban töltené az idejét, azzal visszaállítja a munka- és élet-egyensúlyt, költséget takarít meg, és védi a környezetét.

MIÉRT A SYNERGON INTEGRATOR?

  • A SYNERGON több mint 10 éve foglalkozik videokonferencia-rendszerekkel.

  • A videokonferencia hordozóközegéhez, az IP alaphálózat hangolásához is komoly szakértelemmel rendelkezünk.

  • A videokonferencia rendszert a hálózat részeként képzeljük el, tapasztalatokkal rendelkezünk a rendszer IP telefonokhoz illesztésével is.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mire jó a videokonferencia?

Több telephelyes rendszer esetén az utazások számának csökkentésével felgyorsul a döntéshozatal, egyszerűbbé válik a találkozók szervezése, és csökkennek a költségek.

Miért nem elég a telefon?

Az emberek közötti kommunikáció kb. 70%-a nem verbális csatornákon keresztül zajlik, amiben a látvány kulcsszerepet képvisel. A videokonferencia-alapú megbeszélés sokkal közelebb van a személyes megbeszéléshez, mint a telefon.

Mennyi idő alatt térül meg a beruházás?

Magyarországon is egyre több olyan cég van, ahol a vezetők ideje drága. Amennyiben az utazással eltöltött időt nem kirándulásnak tekintjük, hanem kieső munkaidőnek, úgy a beruházás akár az első évben megtérül.

Oldal tetejére

Megoldásainkról bővebb információt a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével és elküldésével kérhet.