Synergon Integrator
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Nyomtatás
Szolgaltatoi hálózatok

A szolgáltatói gerinchálózatokban dinamikusan bővül a sávszélesség igény, ez több okra vezethető vissza:

  • Terjednek a szélessávú vezetékes Internet hozzáférések (ADSL, Kábel)

  • Terjednek a szélessávú mobil Internet hozzáférések (3G, HSDPA)

  • Valamint a tartalomszolgáltatók is sávszélesség igényes alkalmazásokat nyújtanak (video megosztás, peer-to-peer, IPTV).

Nagyvállalati környezetben is egyre nagyobb igény van az emelt szintű szolgáltatásokra, mint MPLS alapú IP/VPN, illetve a hagyományos VPN modelleket is implementálni kell szolgáltatói MPLS hálózatokon, így egyre nagyobb szerepet kapnak a L2VPN-k (transzparens L2 szintű kapcsolatok).

Ezek a hatások a szolgáltatói gerinchálózatok fejlesztését (több sávszélesség, QoS szolgáltatások, VPN, adat-hang integráció) teszik szükségessé.

A SYNERGON a Telco/SP/ISP szférában szerzett többéves tapasztalatára támaszkodva a legfelkészültebb hazai rendszerintegrátorként évek óta partnere a legnagyobb szolgáltatóknak és mobilszolgáltatóknak. Az igazi termék maga a szaktudás, amellyel a tervezéstől a kivitelezésen át, az üzemeltetési tanácsadásig tudjuk segíteni partnereinket.

A saját infrastruktúrával rendelkező cégek a mára már tömegesen elterjedt ADSL infrastruktúrát bérbe adják a különböző internet szolgáltató cégeknek, melyek a különféle emeltszintű IP szolgáltatásokat (e-mail, webszerver, VPN, voice, video) előtérbe helyezve, vagy hatékonyabb üzemeltetési folyamataik révén tudják saját szolgáltatásaikat értékesíteni az ügyfeleiknek. Ezen – sokszor új – szolgáltatók számára kiemelten fontos az a szaktudás, amely az elmúlt több mint másfél évtized alatt a SYNERGONban felhalmozódott, illetve azon új technológiák használata, amiket a gyártókkal való szoros együttműködés következtében a SYNERGON a lehető leghamarabb tud megismerni.

A szolgáltatók számára szintén jelentős üzleti lehetőség az úgynevezett "wireless hot spot"-ok telepítése repülőtereken, szállodákban, konferencia-központokban. A Cisco vezeték nélküli eszközei - megfelelően megtervezett rádiós paraméterek mellett - mind kültéri, mind beltéri rendszerek kialakítására alkalmasak.

Az utóbbi tíz évben az egyik legjelentősebb fejlesztés a gerinchálózati technikák területén az MPLS. A technológiára épülő alkalmazások, mint az MPLS VPN, illetve az Any Transport over MPLS (ATOM) lehetővé teszik a szolgáltatók számára, hogy gerinchálózati kapacitásaikat hatékonyabban használják ki, így ügyfeleik számára kedvezőbb paraméterekkel bíró szolgáltatásokat ajánljanak.

A DWDM technológia különböző hullámhosszúságú lézersugarak egy optikai szálon való továbbítását teszi lehetővé. Ezzel a megoldással a jelenlegi optikai hálózat kihasználtságát lehet megsokszorozni, hiszen egy optikai szálon akár 40-80 hullámhosszt is lehet továbbítani 2,5 Gbps - 10 Gbps sebességgel csatornánként. Városi és országos kiterjedésű DWDM hálózatokat is lefed a jelenlegi SYNERGON paletta.

CWDM megoldással költséghatékonyabb multiplexálást tudunk megvalósítani optikai hálózatokon, de csak 8 csatornát támogat, maximum 4Gbps sebességen csatornánként.

A SYNERGON vállalja a termékdefinícióktól kezdve, megtérülési számításokkal alátámasztva a teljes tervezés, telepítés, üzembe helyezés folyamatát. Vállalunk továbbá eszköz és/vagy rendszerszintű rendelkezésre-állást, üzemeltetési támogatást.

MIÉRT A SYNERGON INTEGRATOR?

A hazai rendszerintegrátorok között a SYNERGON rendelkezik a legtöbb és legnagyobb referenciával Telco és SP környezetben, mind megvalósítás, mind pedig az üzemeltetés és menedzsment tekintetében.

A SYNERGON építette ki Magyarországon az első MPLS hálózatokat, az akkori Matáv-nál (ma T-Com), Vivendinél (ma Invitel) és az NIIF-nél. Későbbiekben a két legnagyobb mobil szolgáltatónál a SYNERGON vezette be az MPLS technológiát (T-Mobile, Pannon GSM).

Jelenleg a SYNERGON két legnagyobb telco ügyfele az Invitel és a Vodafone Hungary Zrt.

Emellett több ISP számára nyújtunk üzemeltetési tanácsadást és rendelkezésre állást.

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Ki vesz szolgáltatói hálózatot?

Elsősorban távközlési szolgáltatók illetve nagy, országos kapcsolatokkal rendelkező intézmények, amelyek egyfajta belső szolgáltatóként működnek.

Mi a szolgáltatói hálózatok elsődleges feladata?

Olyan rugalmas, skálázható hálózati alapinfrastruktúra biztosítása, amely költséghatékonyan és megbízhatóan kiszolgálja a jelenlegi és a várható jövőbeni igényeket. A hálózaton keresztül nyújtja a szolgáltató a különböző szolgáltatásait: pl. adatátvitel, internet, hangátvitel stb.

Milyen követelményeket szoktak általában a szolgáltatói hálózatokkal szemben támasztani?

Fontos tényező a jövőállóság, a skálázhatóság, a jó menedzselhetőség. Nagyon fontos tényező a felhasználónál elhelyezkedő eszközök (CPE) költségvonzata.

Milyen alkalmazások szoktak futni egy szolgáltatói hálózaton?

Az egyik csoport a hagyományos adatátviteli szolgáltatásokat magába foglaló üzleti kommunikációs megoldások (bérelt vonal, frame-relay, ATM, LAN-bridge, stb. szolgáltatások). A másik csoport a modernebb, IP alapú szolgáltatásokat foglalja magában: MPLS VPN, internet szolgáltatás, stb.

Oldal tetejére

Megoldásainkról bővebb információt a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével és elküldésével kérhet.