Synergon Integrator
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Nyomtatás
Nagyvállalati hálózatok

A nagyvállalati hálózatok - mára elmondható - általánosan elterjedtek. Nincs Magyarországon olyan több telephelyes cég, amely valamilyen módon ne oldotta volna meg adatainak elektronikus formában történő továbbítását. Ezek a rendszerek jól/rosszul, de működnek. Manapság ugyanakkor már nem tekinthetjük önálló értéknek a működést. Nem képvisel értéket az a hálózat, amely képtelen a sokszor megjósolhatatlan igényekhez rugalmasan alkalmazkodni mind a méretét, mind a teljesítőképességét, mind az általa kiszolgálható alkalmazásokat tekintve, amelynek üzemeltetése a mindennapos hibák időleges elhárításából áll. A korszerű nagyvállalati hálózat átgondoltan megtervezett, térben és teljesítményben bővíthető, kis apparátussal üzemeltethető.

Napjainkban a hálózat célja az üzleti alkalmazások támogatása, hogy a vállalat a saját ügyfeleire és a saját üzletmenetére koncentrálhasson. A hálózatok életciklusának növekedésével egyre gyakrabban fordul elő, hogy a hálózatnak olyan igényeket kell kiszolgálnia, amik a beszerzéskor még nem voltak ismertek, vagy akár az adott megoldás nem is létezett. Az előremutató tervezés és a piaci trendek ismerete biztosítja, hogy olyan hálózat kerüljön telepítésre, ami nem csak a jelen, de a jövő igényeit is képes kiszolgálni.

Több telephely összekapcsolása

A WAN hálózatok létrehozása során fontos szempont a megfelelő szolgáltatás és szolgáltató kiválasztása. A Synergon szakembergárdája nem csak a berendezések telepítését végzi el, hanem segítséget nyújt abban is, hogy a távközlési szolgáltatók portfóliójából (bérelt vonal, MPLS, mikrohullám, internet VPN, stb.) olyan hordozó-hálózat kerüljön kiválasztásra, ami megrendelőnk számára optimális. Az ügyféllel együtt gondolkozva kidolgozzuk a hálózattal szembeni követelményeket - mint a redundancia, priorizálás, és a titkosítás -, hiszen a rendszertintegráció sokkal több, mint dobozok telepítése.

Telephelyek hálózata

A telephelyen belüli folyamatos rendelkezésre állás és nagy sávszélesség mellett olyan új igényeket is kell támogatni, mint az IP telefónia, és a wireless hálózatok, valamint az internetes alkalmazások terjedésével egyre nagyobb szerepet kapó, a hálózat integrált részeként megvalósított hálózatbiztonság is.

Management

A nagyvállalati hálózatok fontos eleme a korszerű, jól beállított és a napi munka során használt hálózat menedzsment rendszer. Erre a feladatra több cég terméke alkalmas, a hálózat nagysága, komplexitása és a felhasználó igényei szerint. A gyártói management-rendszerek mellett speciális igények kielégítését is vállaljuk.

Kapcsolódó szolgáltatások

A SYNERGON igény esetén nem csak a rendszer telepítését végzi el, hanem hibaelhárítási és üzemeltetés-támogatási szolgáltatással is segíti a hibamentes működést.

Forgalmazott megoldások

A SYNERGON Integrator elsősorban a piacvezető Cisco Systems termékeit ajánlja, de speciális igényekhez más gyártók (pl. Avaya) termékeiben is magas kompeneciával bír.

Cisco

A Cisco Systems routerei és Catalyst LAN kapcsolói hosszú évek óta rengeteg ügyfélnél bizonyítottak. A széles portfólió lehetővé teszi, hogy a legkisebb irodától akár az országhatárokon átívelő nagyvállalatokig mindenki megtalálja az igényeinek leginkább megfelelőt.

MIÉRT A SYNERGON INTEGRATOR?

  • A SYNERGON a Cisco első magyarországi GOLD partnere. A SYNERGON teljeskörű szolgáltatásai segítségével vállalja a meglévő helyzet felmérését, az ezen alapuló tanácsadást, majd az ügyfél igényeinek legjobban megfelelő rendszer kiválasztását, annak telepítését, rendszerintegrációját.

  • A további fejlesztéseket és üzemeltetést konzultációval és üzemeltetési tanácsadással segítjük.

  • A folyamatos működés érdekében eszköz és/vagy rendszerszintű rendelkezésre állást biztosítunk.

  • A SYNERGON a Cisco, és sok egyéb gyártó termékeivel kapcsolatban több, mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik. Az elmúlt évek során számos gyártói minősítést szerzett meg Magyarországon először, és jelenleg is a legjobb szakembergárdával rendelkezik a hálózatok szinte minden területén. A SYNERGON látja az egyes szektorok különleges igényeit; egy nyelvet beszél ügyfeleivel, tevékenykedjenek azok akár a kormányzat, az ipar, a pénzügyek vagy egyéb területen.

  • A SYNERGON szinte az egyetlen olyan magyar rendszerintegrátor, ami a piacon domináns, és általánosan ajánlható Cisco mellett reális alternatívát nyújt a speciális igények kielégítésére.

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mi a nagyvállalati hálózatok elsődleges feladata?

Olyan rugalmas, skálázható hálózati alapinfrastruktúra biztosítása, amely költséghatékonyan és megbízhatóan kiszolgálja a jelenlegi és a várható jövőbeni igényeket. A hálózat platformként szolgál az üzleti folyamatokat támogató alkalmazások számára.

Milyen követelményeket szoktak általában a nagyvállalati hálózatokkal szemben támasztani?

Fontos tényező a jövőállóság, a modularitás, a jó menedzselhetőség. Célszerű a gyártó és a termékcsalád tekintetében is a homogenitás. A technikai paraméterek szintjén fontos tényező a technológia (pl. Ethernet, HDLC, stb.) és a gerinc illetve hozzáférési sávszélesség, a szolgáltatás-minőség biztosítás (QoS, Quality of Service).

Milyen alkalmazások szoktak futni egy nagyvállalati hálózaton?

Leggyakoribbak a fájlátvitel, levelezés, internetböngészés, ERP alkalmazások, hang- és videokommunkiáció.

Milyen előnyei lehetnek egy homogén eszközparkból álló nagyvállalati hálózatnak?

A homogenitás alapvetően az üzemeltetési költségeket csökkenti. Az egyszerűbb menedzsmenteszközök és kevesebb képzési igény révén költséghatékonyabb üzemeltetést tesz lehetővé. Ezen kívül bizonyos funkciók esetleg hatékonyabban implementálhatók gyártó-specifikus megoldások segítségével.

Jól elkülönülő rendszerek esetében az inhomogenitás sokszor nem jelent hátrányt, így körültekintő tervezés mellett sok esetben indokolt lehet több gyártó bevonása egyetlen hálózatba is.

Miért érdemes rendszerintegrátort bevonni a hálózat tervezésébe?

Az üzletmenet számára kritikus alkalmazások, kiesések nélküli működéséhez elengedhetetlen, hogy az üzleti rendszerek kiszolgálását végző hálózat megbízható, rugalmas platformon alapuljon.

E cél eléréséhez a lehető legjobb stratégiára és jövőbe látó tervezésre van szükség, amit egy kiválóan működő üzemeltető csapat sem tud hiánytalanul elvégezni. Külső segítségként bevonhatják a gyártót, egy távközlési szolgáltatót vagy egy rendszerintegrátort.

A gyártó jól látja a globális piacot, de a helyi specialitásokat (ország, cég) kevésbé érti, ráadásul jellemzően a nagyvállalati rendszerek tervezését partnereire bízza; nincs felkészülve tervezési megkeresésekre; szükségszerűen egyetlen gyártóban gondolkozik. A távközlési szolgáltató ellenérdekelt a kommunikációs költségek csökkentésében, illetve merev üzemeltetés-támogató szervezete miatt ragaszkodik a jól bevált módszerekhez; kevésbé innovatív és rugalmas, így az általa javasolt megoldás sosem lesz optimális.

Egy rendszerintegrátor tevékenységi körébe hagyományosan beletartozik a nagyvállalati rendszerek tervezése. Ideális esetben hosszú távon együttműködik a cég és a rendszerintegrátor a hálózat üzemeltetésében és tervezésében. A rendszerintegrátorok számos hasonló profilú cég hálózatát, napi üzemeltetését, üzleti folyamatait ismerik, így a lehető legtöbb információval bírnak ahhoz, hogy a lehető legjobb hálózati megoldást kínálják ügyfeleiknek. Hosszú távon az alaposan megtervezett hálózat kitermeli azt a beruházást, amit a tervezésbe egy rendszerintegrátor bevonása jelent, akár a távközlési költségek csökkentése, akár a hálózati beruházások védelme révén.

A SYNERGON másfél évtizedes tapasztalata kiemeli a hazai rendszerintegrátori mezőnyből, így az általa tervezett rendszerek a lehető legoptimálisabban fedik le ügyfeleink jelenlegi és jövőbeli igényeit.

Milyen előnyei lehetnek a rendszerintegrátor által nyújtott kiemelt szintű támogatásnak? Hogyan érhető el a nagyvállalati környezetben az üzemeltetés hatékonyabbá tétele?

Külső támogatás igénybevételével növelhető az üzemeltetés hatékonysága és a hálózati infrastruktúra megbízhatósága, ami kihatással van a szervezet munkavégzési hatékonyságának növekedésére, illetve az IT üzemeltető személyzet szolgáltatási színvonalának megítélésére is.

Azáltal, hogy a külső üzemeltetés-támogató a napi problémákat közvetlenül látja, visszacsatolást nyer a tervezési fázis; az így nyert tapasztalatokat az ügyfél hasznára tudja alkalmazni a fejlesztésekhez kapcsolódó tanácsadás során is.

Oldal tetejére

Megoldásainkról bővebb információt a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével és elküldésével kérhet.