Synergon Integrator
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Nyomtatás
Kábeltelevíziós hálózatok

Kábeltelevíziós hálózatok

Napjainkban egyre nagyobb az igény a költséghatékony, kábeltelevíziós hálózatok iránt. Ezek a hálózatok jó minőségű eszközöket, illetve egyre összetettebb és naprakész tudást és tapasztalatot követelnek meg a hálózatot tervező, illetve telepítő szakemberektől. A Synergon Rendszerintegrátor Kft. 1993-tól kezdve foglalkozik optikai kábeltelevíziós rendszerek tervezésével és telepítésével. Jelenlegi termékválasztékunkban a hagyományos kábeltelevíziós termékeken kívül szerepelnek még a KTV hálózatokon új szolgáltatások (adat, telefon és digitális videó) bevezetését lehetővé tevő rendszerek.

Optikai kábeltelevízió rendszerek

Napjainkban a kábeltelevíziós hálózatokon megjelenő új értéknövelt szolgáltatások iránt tapasztalható megnövekedett igények hatására a kábeltelevíziós szolgáltatók rákényszerülnek a régi, elavult hálózatok korszerűsítésére. Ezeken a korszerű hálózatokon a kábeltelevíziós szolgáltatóknak lehetőségük nyílik a TV csatornák számának növelésére, több, jobban eladható programcsomag kialakítására, internet és telefon szolgáltatás elindítására. Magyarországon is egyre jobban elterjednek a digitális, kódolt TV csatornák, valamint a külföldi tendenciák alapján várható a Pay-per-view, illetve egyéb szolgáltatások (biztonságtechnikai rendszerek, interaktív játékok stb.) elterjedése a kábeltelevíziós hálózatokon.

Adatátvitel kábeltelevízió hálózatokon

A kábelmodem rendszer segítségével adatátviteli csatornákat tudunk létrehozni a kétirányúsított kábeltelevíziós hálózatokon, az előfizetők és a kábelhálózat fejállomása, vagy közvetlenül az előfizetők között. A fejállomáson elhelyezett útvonalválasztók (routerek) segítségével a rendszer csatlakoztatható az internetszolgáltató hálózatához. A kábeltelevíziós adathálózatot üzemeltető társaság így nem csak gyors (akár-400 Mbit/s downstream és 100 mbit/s upstream) internet elérést tud biztosítani, hanem a helyi szervezetek közhasznú, a közösséget közelebbről érintő információkhoz is juthatnak. A rendszer alkalmas helyi érdekeltségű vállalatok telephelyeinek, LAN hálózatainak gazdaságos összekötésére is.

Digitális videó átviteli rendszerek

A digitális videó átviteli rendszereket általában nagytávolságú videojel átvitelre használhatjuk (pl.: stúdiók jeleinek eljutatását másik stúdióba vagy a műsorszóró telephelyére). Többféle technológiát tudunk kínálni ügyfeleink részére. A rendszer analóg vagy digitális videó jeleket képes fogadni. Kábeltelevízió szolgáltatók hálózataik összekötésével költséghatékonyan kiválthatják drága és költséges üzemeltetésű fejállomásaikat. Távközlési cégek univerzális videó átviteli hálózatot alakíthatnak ki, amelyet bérbe adhatnak stúdióknak, TV társaságoknak és kábeltelevízió társaságoknak időleges, vagy állandó átviteli igényeik kielégítésére.

Digitális műsorelosztó rendszerek:

A digitális műsorelosztó rendszerek egyik része hagyományos CATV hálózaton visz át MPEG2 vagy MPEG4 kódolt műsorjeleket. Ennek lényege, hogy az analóg kábelhálózaton átvihető kb. 70 analóg televízió csatorna helyett akár több száz azonos minőségű videojelet vihetünk át, mindezt úgy, hogy biztonságos titkosítási eljárásokkal hatékonyan megakadályozzuk az illetéktelenek hozzáférését a műsorokhoz. A digitális műsorelosztó rendszerek másik felhasználása a műholdas műsorelosztás. A műholdas műsorelosztó rendszereknél a sávszélesség csökkentése érdekében professzionális kódolókat és statisztikus multiplexelési eljárást alkalmazunk.

Kisközösségi kábeltelevíziós hálózatok

Napjainkban egyre nagyobb az igény a költséghatékony, helyi kábeltelevíziós hálózatok iránt. Érdemesebb házhálózatokat kiépíteni nagyobb épületekben főleg szállodákban, oktatási intézményekben és bevásárló központokban. A rendszer biztosítja a televízió és rádió csatornák vételét és szétosztását az épületen belül. Az épület üzemeltetőjének lehetősége van videóról esetleg számítógépről lejátszott műsorok hozzákeverésére. Ezen csatorna felhasználható helyi információk, reklámanyagok, hírek eljuttatására a bérlők felé.

Új technológiák

Mivel a hagyományos televíziós műsorterjesztési platformok egyre inkább telítetté válnak, egyre több esetben problémás a közvetített tartalmak növelése. A megoldást az infrastruktúrák digitalizálása, valamint a szélessávú internet alkalmazása jelenti. A SYNERGON Integrator Kft. által kínált megoldások többféle modellt is támogatnak az úgynevezett video-on-demand (VOD) szolgáltatásoktól a teljes műsorfolyam közvetítését magában foglaló IPTV-ig.

A VOD lehetővé teszi az egyedi műsorszámok, jellemzően mozifilmek egy központi tárhelyről, tetszőleges időpontban történő lehívását, megnézését. A szolgáltatás fő előnye, hogy a fogyasztó a saját preferenciái alapján állíthatja össze a műsort - a műsorszolgáltató által nyújtott szűk kínálattal szemben egy sokkal szélesebb, akár több ezer filmcímet tartalmazó adatbázis áll rendelkezésre. Technológiai értelemben a VOD egyaránt kínálható digitális televízió-szolgáltatásként vagy szélessávú hálózaton, a végberendezés lehet PC vagy set-top-box.

Az IPTV olyan videó szolgáltatás, amely a televíziós csatornákat szélessávú hálózaton keresztül juttatja el a fogyasztóhoz. Az IP alapú szolgáltatás terjeszthető hagyományos módon (földfelszíni, kábel, műhold), ebben az esetben a hálózat csak kiegészítő platform. Lehetséges azonban az is, hogy egy csatorna kizárólag interneten keresztül jut el az ügyfélhez.

Egy ilyen szolgáltatás csak megfelelő sávszélességgel és megfelelő minőségben lehet sikeres, de szükséges a nem túlságosan bonyolult, felhasználóbarát működés, valamint a versenyképes ár és minőség is. A SYNERGON Integrator Kft. megfelelő szaktudással, minőségi beszállítókkal rendelkezik a „kábeltelevíziós” szolgáltatások kiszolgáló infrastruktúrájának megteremtésében.

Szolgáltatásaink

  • Rendszerek tervezése

  • Tanácsadás

  • Rendszerek letelepítése és konfigurálása

  • Rendelkezésre állás és rendszertámogatás

MIÉRT A SYNERGON INTEGRATOR?

  • A különböző méretű és komplexitású hálózatokra optimalizált megoldások

  • Kiváló minőségű eszközök és passzív elemek

  • Kiváló referenciák

FŐBB REFERENCIÁINK

T-Com

T-Kábel Kft.

Asia Center

Lágymányosi egyetemi tömb

Pólus – Palace szálloda

Oldal tetejére
Kapcsolódó szakértői hírek

Megoldásainkról bővebb információt a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével és elküldésével kérhet.