Synergon Integrator
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Nyomtatás
Felügyeleti szolgáltatások

Napjainkban az üzleti szféra vállalatai a versenyképesség növelését tűzték ki elsődleges célul. Ezen cél elérése érdekében a folyamatos üzletmenet biztosítása, továbbá az adatok biztonságának és védelmének fejlesztése mellett csökkenteni kell a kapcsolódó szolgáltatás-támogatás költségeket. Ahhoz, hogy ez a két egymásnak látszólag ellentmondó elvárás (azaz a költségek csökkentése mellett a folyamatos és biztonságos üzletmenet fenntarthatóság) teljesíthető legyen fontos, hogy az adott vállalat üzemeltetése megfelelő felügyeleti rendszerrel és szakmai háttérrel legyen támogatva, hiszen ez a proaktív beavatkozások elengedhetetlen eleme.

A Synergon Rendszerintegrátor (SRI) szakemberei az alkalmazott felügyeleti szolgáltatások segítségével– az adott vállalat üzleti igényeinek megfelelően – előre konfigurált eseményvizsgálat alapján azonnali beavatkozásra és hibaelhárításra képesek. Ezzel a megközelítéssel a nem tervezett szerverleállások, a nem kívánt betörések, üzleti alkalmazás kiesések valószínűsége minimálisra csökkenthető.

Az ügyfél igényei szerint testre szabott belső eljárásainknak köszönhetően a leállások valószínűsége előre jelezhető és beavatkozás kezdeményezhető. Ez a gyakorlat- a költségek szinten tartása mellett- tovább növeli az üzletmenet folytonosságának fenntarthatóságát, ami rendkívül fontos, hiszen egy alkalmazás kiesése miatti üzleti veszteség, vagy egy eszköz nem tervezett (meghibásodás miatti) cseréjének költsége számottevően magasabb, mint a proaktív monitoring és az annak köszönhető megelőző karbantartások költsége.

A SZOLGÁLTATÁS TARTALMA

 • Esemény menedzsment

 • Operációs rendszer szintű monitorozás

 • Szolgáltatás szintű monitorozás (DNS, DHCP, etc)

 • Hálózati forgalommonitorozás

 • Adatbázisok egyes szolgáltatási elemeinek monitorozás

 • Hardware komponensek monitorozás

 • Trend riportok készítése monitorozásból kiindulva, proaktív problémamegoldás és kapacitásmenedzsment alkalmazása

 • Küszöbértékek alkalmazása, ami alapján egyes események előre megjósolhatóak és megelőzhetőek

MIÉRT A SYNERGON RENDSZERINTEGRÁTOR?

 • Több éves szolgáltatás management tapasztalattal rendelkező szakembergárda áll rendelkezésre, hogy maximális szolgáltatást biztosítson az ön rendszereinek

 • ITIL alapokra épülő üzemeltetési modell, szabályozott folyamatok a megfelelő SLA szintek elérése és adott esetben meghaladása érdekében

 • Folyamatos monitorozás (szerver, alkalmazások, hálózat, etc.) az esetleges hibák azonnali észlelésére és beavatkozásra.

 • Állandó szolgáltatás megújulási projektek tervezése, kivitelezése a „hogyan lehetne még jobban” mottó alapján

 • Költségei tervezhetőek lesznek, a váratlan helyzetek száma az Synergon Rendszerintegrátor Kft. folyamatainak és monitorozó tevékenyesének köszönhetően minimálisra csökken

 • Minőségbiztosítási folyamatok alkalmazása mind az üzemeltetés mind a folyamatok kidolgozása terén

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Milyen eseményeket tudunk lokalizálni a monitorozással?

A monitorozás segítségével bármilyen leállást, eszköz meghibásodást, szolgáltatások megállását lehet figyelni és azonnal beavatkozni.

Mit értünk hardware komponensek monitorozása alatt?

A monitorozó profil nem csak softwares monitorozásra alkalmas, hanem hardwaresre is. Azaz, ha egy disk hibásodik meg, vagy egy tápegységgel vannak gondok azt is azonnal felismerjük, és meghibásodás esetén cseréljük.

Mi a trend riportok lényege?

A trend riportoknak az a nagy előnye, hogy a monitorozott komponensekről érkezett hibák, figyelemfelhívások alapján előállított trend riporttal már előre fel tudunk készülni esetleges hardware vagy software komponens meghibásodására. Ennek köszönhetően már akkor beavatkozást tudunk alkalmazni mielőtt ténylegesen, bekövetkezne a baj.

Mire jó a küszöbértékek alkalmazása?

A küszöbértékek alkalmazása olyan szempontból fontos, hogy csak akkor legyen riasztás, vagy figyelemfelhívás, ha egyes komponens egy adott küszöböt túllépve üzemel. Ilyenek lehetnek például a háttértár monitorozása, ahol %-os arányban meghatározható mikor érkezzen egy figyelemfelhívás és mikor egy tényleges riasztás. Ezzel elkerülhetjük a diszkek telítettségét.

FŐBB SYNERGON CSOPORT REFERENCIÁINK

AEGON - Software, Hardware, hálózati eszközök monitorozása

BKV - Software, Hardware, hálózati eszközök monitorozása

Oldal tetejére

Megoldásainkról bővebb információt a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével és elküldésével kérhet.