Synergon Integrator
Magyar oldalak/Megoldások/IT Biztonság/Vírusvédelmi eszközök
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Nyomtatás
Vírusvédelmi eszközök

Napjaink egyik leggyakoribb fenyegetését a vírusok, férgek és egyéb rosszindulatú programok jelentik. A vírusok elleni védekezéshez nem elegendő csupán egy vírusellenőrző program telepítése, gondoskodni kell annak folyamatos és megbízható üzemeléséről, valamint a vírusinformációk rendszeres frissítéséről. Vállalati környezetben ezért csak központi menedzsment rendszer alkalmazásával lehet a védekezés hatékony, ahol a felhasználó nem tud beavatkozni a vírusvédelmi rendszer működésébe és a vírusinformációk frissítése pedig automatikusan történik.

Trend Micro alapú vírusvédelmi megoldások

A Trend Micro cég neve napjainkban elsősorban minőségi vírusvédelmi termékeiről közismert, melyek a teljes enterprise szintű vírusvédelmi portfoliót felölelik. Az alábbiakban a legfontosabb termékeket tekintjük át a különböző funkciók szerint.

A Trend Micro licence-politikája és a termékek hálózatos környezetre optimalizált technológiája miatt a cég szoftverei elsősorban a vállalati rendszerek védelmére nyújtanak ideális megoldást. A komplex védelem megvalósításához az összes komponens alkalmazása indokolt egy nagyobb szervezet védelme esetén.

A csomag összetevői:

-

Trend Micro ServerProtect: A Trend Micro ServerProtect a Windows NT/2000/2003 vagy Novell NetWare operációs rendszerű kiszolgálók számára kínál megbízható vírusvédelmi megoldást.

-

Trend Micro OfficeScan: A Trend Micro OfficeScan Corporate Edition változata egy teljes nagyvállalati desktop vírusvédelmi megoldás. Könnyen telepíthető szerver oldalról, automatikusan frissíti
a vírusadatbázisokat és magát a szoftvert, valamint jelentéseit központilag készíti.

-

Trend Micro ScanMail: Napjainkban a vírusok túlnyomó többsége e-mailen keresztül terjed.
A Trend Micro a levelezőszerverrel szorosan együttműködő megoldást kínál a Lotus Notes,
a Microsoft Exchange illetve az OpenMail használóinak.

-

Trend Micro InterScan Messaging Security Suite:
Az InterScan Messaging Security Suite SMTP és POP3 protokollon végez vírusszűrést, így a hálózat határán blokkolja az interneten keresztül bejövő kártékony kódokat. Az adminisztrátor külön szabályrendszert állíthat fel a kimenő és a bejövő levelezésre vonatkozóan, ezzel egyszerűen és hatékonyan szabványosíthatja a cég levelezési elveit. Képes a levelek tartalmi szűrésére is, így az alkalmazottak produktivitásának növelése érdekében megvalósítható a nem üzleti jellegű levelek,
a hoaxok és a lánclevelek blokkolása.

-

Trend Micro InterScan Web Security Suite: átjáró (gateway) szintű megoldás, amely a jelenleg legaktívabb vírusforrást jelentő interneten keresztül érkező fenyegetések ellen nyújt védelmet. Gondoskodik
a kártékony kódok távoltartásáról, a HTTP, FTP protokollal átvitt fájlokban rejtőző vírusokat észleli és eltávolítja.

Miért a Synergon?

A Synergon munkatársai nagy installált bázis megvalósításával és támogatásával szereztek tapasztalatot a vírusok, trójaiak, illetve egyéb kártékony kódok elleni védelem hatékony megvalósításában, illetve az újonnan megjelenő fenyegetettségekre adandó válaszintézkedések kialakításában. Szoros gyártói kapcsolatnak köszönhetően friss információkat tudunk biztosítani ügyfeleink részére kérdéseik megválaszolásához.

Gyakran feltett kérdések

Képes-e egy vírusvédelmi rendszer online és offline módon is frissülni?

Igen, azonban az offline frissítés esetében gondoskodni kell az új adatbázis elérhetőségnek figyeléséről, azok letöltéséről és az offline rendszerbe való bejuttatásáról.

Milyen reakciókat lehet beállítani egy vírusos állomány észlelésekor?

Lehetőség van annak mentesítésére, karanténozására későbbi vizsgálati céllal, illetve törlésére is. Az általunk javasolt megoldások képesek elsődleges és másodlagos reakciók kezelésére is.

Mi történik a tömörített illetve jelszóval védett állományok esetén?

A tömörített állományokat a rendszer automatikusan kicsomagolja és így ellenőrzi azokat, míg a jelszóval védett fájlok esetében külön reakció állítható be, mint a karanténozás, elutasítás, vagy az ellenőrzés nélküli továbbítás.

Oldal tetejére

Megoldásainkról bővebb információt a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével és elküldésével kérhet.