Synergon Integrator
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Nyomtatás
Tűzfalak

A tűzfalak a különböző hálózatok közötti kommunikáció kontrollját megvalósító, dedikált hardveren működő szoftvereszközök, amelyek a külső (Internet-) kapcsolattal rendelkező hálózatok biztonságossá tételének alapvető, ám korántsem kizárólagos kellékei! A tűzfalak a kommunikáció szabályozásán kívül egyéb szolgáltatásokat is nyújtanak, mint például a titkosítás, a virtuális magánhálózat (VPN, Virtual Private Network) kialakítása, a felhasználó-azonosítás, a tartalomszűrés támogatása, vagy a sávszélesség-szabályozás.

A Synergon portfoliójába tartozó tűzfaltermékek:

Cisco tűzfalrendszerek

A Cisco tűzfal termékei széles skálán mozogva, az egyszerűbb kisvállalati megoldástól a nagyvállalati magas elérhetőségű, ún. HA megoldásokig kielégítik az igényeket önálló appliance-ként (ASA), vagy nagyvállalati forgalomirányító megoldásokba integráltan (FWSM)

Az egyes eszközök alkalmasak további, úgynevezett virtuális tűzfalak futtatására, virtuális hálózatok kezelésére, így rendkívül flexibilis megoldást kaphatunk. Egységes Cisco környezetben a rendszer felügyeletét támogató megoldások hatékonyságát is képesek növelni a heterogén megoldások.

Check Point FireWall

A Check Point Software Technologies az IT biztonsági megoldások világszerte vezető gyártója. Mind a VPN mind a tűzfal piacon folyamatosan piacvezető szerepet tölt be. Széles termékskáláján keresztül biztonságossá tehetők a vállalati hálózatok és az azokon futó alkalmazások, a távoli dolgozók hozzáférései, a fiókirodák és a partner extranetek erőforrásai és a közöttük zajló üzleti kommunikáció is.

A Check Point megoldásokat a Check Point partnerek 1900 fős hálózatán, mintegy 86 országban értékesítik, integrálják és szolgáltatják.

A Check Point FireWall, a világ piacvezető tűzfala világszerte gépek és felhasználók millióit védi a hálózaton keresztül bejövő veszélyek ellen.

A Check Point FireWall állapottartó csomagszűrő (Stateful Packet Filter) a packet filterek gyorsaságát a proxyk (FTP, SMTP, HTTP, telnet) intelligenciájával ötvözi, ezáltal gyors és nagy biztonságú, valamint a tűzfalszolgáltatások bőséges tárházát biztosítja felhasználóinak. Nyitott architektúrája révén több száz más gyártó hardver- és szoftvereszközeivel képes együttműködni (pl. routerek, switchek, vírusirtók, behatolás-figyelők, tartalomszűrők). A rendszer alkalmas magas rendelkezésre állású, terheléselosztott környezet kialakítására.

A Check Point tűzfaltermékei megfelelő választást adhatnak azon cégek számára, amelyeknél biztosítani kell a telephelyek biztonságos összekötését, távmunkások fogadását VPN kapcsolatokon keresztül, továbbá ahol követelmény a központi biztonsági menedzselhetőség (felhasználói hozzáférések, tűzfalak központi menedzselése, központi naplóelemzés és jelentéskészítés). Számos platformot támogat a rendszer, illetve széles skáláját biztosítja a különböző célhardveres megoldásoknak.

Zorp Firewall Professional 

A BalaBit a magyar hálózati védelem piacának egyik legelismertebb szereplője. Az általuk képviselt Zorp technológia teljesen új megközelítésben kezeli a hálózati védelem kérdését.

A technológia a csomagszűrés és a protokollelemzés kettősét egészíti ki a részletes adatelemzéssel. Speciális eljárással a 16 leggyakrabban használt protokoll esetében képes a teljes adatfolyam értelmezésére, elemzésére és módosítására.
A rendszer proxy-jai mind a tűzfal egy-egy modulját képezik, amelyek összeköthetők, így a technológia alkalmas a beágyazott protokollok (pl. HTTPS, POP3S) kezelésére, ezért biztonságot nyújt az egyre népszerűbb e-business alkalmazásoknál is.

Jelenleg a Zorp tűzfal védi a magyar kormányzati informatikai rendszer több érzékeny pontját. A BalaBit ügyfelei között tudhat számos bankot, elektronikus médiával foglalkozó cégeket, az energiaszektorban tevékenykedő vállalatokat, több hazai múzeumot, valamint számos hazai nagyvállalatot.

A Zorp tűzfal megfelelő választás lehet azon cégek számára, amelyek biztonsági elvárásait nem elégítik ki a csomagszűrő tűzfalak által nyújtott biztonsági lehetőségek, hanem követelmény az áthaladó adatforgalom vizsgálata és szűrése is.
A Zorp tűzfal moduláris felépítésének köszönhetően képes kiszolgálni a kiscéges hálózatoktól kezdve
a nagy adatforgalmat bonyolító nagyvállalati rendszereket is.

Microsoft Internet Security and Acceleration Server

 A Microsoft ügyfeleivel közösen egy olyan terméket fejlesztett ki, amely megoldást nyújt napjaink internetes vállalkozásainak legfontosabb szükségleteire: a biztonságra, a teljesítményre és a felügyelhetőségre.

A Microsoft Internet Security and Acceleration Server (ISA Server) biztonságos, gyors és jól felügyelhető hálózati kapcsolatokat biztosít, továbbá széleskörű, vállalati kategóriájú tűzfal- és VPN-funkciókat nyújt.
Az ISA Server mint nagyvállalati kategóriájú tűzfal módot ad minden, a tűzfalon áthaladó információ teljes körű ellenőrzésére. Így az ISA Server tűzfalon áthaladó információk állapot alapú szűrésen és vizsgálaton esnek át, majd széles körű kritériumrendszer alapján továbbíthatók, illetve elutasíthatók. Néhány példa a kritériumokra: az információ küldője, célállomása, a feladó, illetve a fogadó alkalmazás. A kritériumok közé akár specifikus időtartamok és kulcsszavak is felvehetők. Az ISA Server tűzfalfunkciói ideális védelmet nyújtanak a szervezetek peremhálózatának, és kiválóan alkalmasak a belső magánhálózat egyes részeinek megóvására is.

Az ISA Server kialakításának köszönhetően ideális, az alkalmazási rétegre is figyelő tűzfal mind kis-, mind nagyméretű hálózatok számára.

Miért a Synergon?

A Synergon magasan képzett szakembereinek és gyártói minősítéseinek köszönhetően  képesek összetett, magas szakértelmet igénylő feladatok ellátására is. A részletekre kiterjedő szakmai felkészültség mellett a gyártók kiemelt támogatását is élvezzük.

Mivel több gyártó termékeit is alkalmazzuk, így minden esetben az ügyfél igényeihez leginkább illeszkedő megoldást tudjuk javasolni.

Gyakran feltett kérdések

Szükségem lehet-e még valamilyen határvédelmi megoldásra, ha már rendelkezem tűzfallal?

Ez minden esetben az adott környezet biztonsági igényeitől és a tűzfal által nyújtott biztonsági szinttől függ. Emellett kijelenthető, hogy nagyban növeli a biztonsági szintet valamilyen aktív behatolás megelőző rendszerrel történő kombinációja. Ez történhet a tűzfalba integráltan és független megoldás alkalmazásával egyaránt.

Érdemes külön eszközt tartani VPN csatornák végződtetésére?

Bizonyos esetekben ez indokolható, azonban az általunk forgalmazott megoldások esetében széles skálája alakítható ki a virtuális magánhálózatoknak a tűzfalrendszerek segítségével. A kialakításkor figyelembe kell venni a terhelés mértékét, irányát, a VPN csatorna típusát, az illesztendő authentikációs megoldást, illetve az elvárt rendelkezésre állási szintet.

Oldal tetejére

Megoldásainkról bővebb információt a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével és elküldésével kérhet.