Synergon Integrator
Magyar oldalak/Megoldások/IT Biztonság/Laptop és PDA Biztonság
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Nyomtatás
Laptop és PDA biztonság

A fontos adatok megóvása a legfőbb feladatok egyike, amellyel napjainkban minden szervezetnek meg kell birkóznia. Ezek az adatok gyakran közlekedhetnek az interneten, kerülnek CD-re, PDA-n, illetve laptopokon hordozunk kényes információkat; vagyis minden olyan módon, mely a mai modern munkakörnyezet részét képezi. Az adattároló eszközök biztonságát tekintve a hordozható eszközök kritikusnak tekinthetők: az ilyen eszközök lopás elleni védelmét, illetve az illetéktelen hozzáférés elleni védelmét nehéz folyamatosan biztosítani, ezért alapvető érdek, hogy az esetleges illetéktelen adatkinyerést, visszafejtést meg tudjuk akadályozni.

McAfee Data Encryption,
Check Point Endpoint Proetction termékcsalád

A termékek legfőbb jellemzői az erős hozzáférés ellenőrzés és a magas szintű titkosítás. Ezek teszik lehetővé, hogy a PC-n, PDA-n vagy bármely hordozható eszközön tárolt adatokhoz csak az arra jogosult személyek férhessenek hozzá.

A számítógépet és a felhasználót, illetve a felhasználó jogosultságát az adott gépen már indításkor (boot) azonosítja a rendszer. Az azonosítási folyamat történhet jelszóval vagy a támogatott kétfaktoros azonosítási megoldások segítségével. Ez utóbbi nagyobb biztonságot nyújt: a felhasználónak egyszerre kell birtokában lennie mind az "ismeretnek" (felhasználói név és jelszó), mind az eszköznek (hardware) ahhoz, hogy egyáltalán elindíthassa a PC-t, vagy a laptopját. Több megoldást is kínálunk a kétfaktoros azonosítás megvalósítására: lehetőség van választani többféle Smart-kártyás és USB-kulcsos technológiára épülő alternatíva között.

Főbb funkciók, melyek használatával gondoskodhat tárolt adatainak biztonságáról:

  • magas szintű hozzáférési és indítási védelem, egyszerű bejelentkezés

  • magas szintű adattitkosítás

  • kétfaktoros azonosítási folyamat

  • központi kezelés (menedzsment)

  • PC-k, PDA-k és hordozható médiák biztonsága

Az adatvédelmi szolgáltatását azon cégek számára ajánljuk, akik számára fontos az eszközökön tárolt információk, adatok védelme.

Miért a Synergon?

A Synergon korán felismerte az adatbiztonság fontosságára épülő igényeket, így megoldásai minden felmerülő kockázat ellen megfelelően védenek. A Synergon piacvezető hazánkban az IT-biztonság terén. A világ vezető IT-biztonsági megoldásait gyártó partnerekkel karöltve olyan megoldásokat ajánlunk, aminek következtében az informatikai rendszer működése hatékonyabbá válik, üzemeltetése könnyebb lesz, és ezzel hozzájárulnak a vállalat egyszerűbb, problémamentesebb működéséért. Így a Megrendelő biztos lehet abban, hogy olyan megoldásokat nyújtunk, amellyel teljes mértékben kielégítheti az információ védelem iránt megkövetelt igényeket. 

Mérlegelendő kérdések

A biztonsági szabályozásban kulcs szerepet játszik az üzleti avagy személyes adatok védelme?

Van az adatvédelemre törvényi előírás, melyet a szervezetnek követni kell? Szeretnék-e az ennek való megfelelést a lehető leggyorsabban elérni?

Történt-e már olyan esemény, mikor adatvesztést szenvedtek el eszköz eltulajdonításból kifolyólag?

Jelenleg miként védik az érzékeny adatokat az adatvesztés vagy adatlopás ellen?

A szervezet alkalmazottai milyen munkaállomásokon dolgoznak? (notebook, asztali PC, mobil eszközök, okostelefonok) Ezek számossága mekkora? Van-e köztük olyan, mely saját tulajdon?

Ha gondolkoznak adatvédelmi megoldás bevezetésén, akkor az milyen megoldás lenne? (sw alapú teljes diszk titkosítás, hw alapú teljes diszk titkosítás, sw alapú file/mappa szintű titkosítás)

Oldal tetejére

Megoldásainkról bővebb információt a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével és elküldésével kérhet.