Synergon Integrator
Magyar oldalak/Megoldások/IT Biztonság/Biztonsági menedzsment eszközök
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Nyomtatás
Biztonsági menedzsment eszközök

IBM - ISS SiteProtector Management System

"A SiteProtector menedzseli rendszere biztonságát - a munkaállomástól, a hálózatokon át egészen a szerverekig."

Az ISS SiteProtector rendszere kritikus helyet tölt be az IT biztonsági stratégiában, amely az ISS termékek központosított menedzsmentjét és eseményelemzési képességét látja el. A SiteProtector az egyetlen olyan vállalati szintű biztonsági menedzsment rendszer, amely egységes menedzsmentet és elemzést szolgáltat a hálózati, szerver oldali és munkaállomás oldali ügyfélprogramok és célhardverek számára.

A meglévő IT infrastruktúrába való integrálással lehetővé válik az alkalmazó számára a vezérlés, monitorozás és a cég biztonsági védelmének központi menedzselése.

A tűzfalak, hálózati eszközök nagy mennyiségű naplóbejegyzéseket generálnak, melyekben fontos biztonságot érintő bejegyzések is vannak. Számos esetben ezek elvesznek az üzemeltetők számára, mivel nehéz ezeket párosítani biztonsági eseményekkel, melyek egy behatolás-detektáló rendszerben vannak. Az Internet Security Systems' SiteProtectorT Third Party Module automatikusan továbbítja a behatolás-detektálással kapcsolatos bejegyzéseket a SiteProtector központi menedzsmentjébe további analizálásra, mint az egyéb behatolás-detektáló modulok. Ezáltal a biztonsági felügyelők teljes képet kaphatnak a hálózatot ért támadásokról, biztosítva a gyors beavatkozás lehetőségét. A SiteProtector és a SitePotector's Third Party Module automatizálja az adatok begyűjtését, egységes formátumba hozását, így egy rendkívül hatékony és gyors lehetőséget biztosít a forgalom analizálására és a beavatkozásra.

RealSecure SiteProtector egy több komponensből álló architektúra, mely egy Management szintből, egy Event Collector és Storage szintből és egy Sensor szintből áll. Ennek a felépítésnek köszönhetően a rendszer könnyen skálázható, az egyedi igényekhez alakítható. A SiteProtector rendszer SQL adatbázisba dolgozik és dedikált szervert igényel. Ajánlatunkban hardvereszköz nem szerepel, igény esetén kiegészítjük a szükséges hardverkonfigurációval, igényelt Microsoft szoftverekkel.

Előnyök:

 • meglévő IT infrastruktúrába való integrálhatóság

 • a teljes Proventia ESP készlet és más gyártók termékei is menedzselhetők:

 • az összes Proventia céleszköz és kliensszoftver (tűzfal, VPN, antivírus, IPS/IDS, webszűrő és antispam rendszerek)

 • Check Point és Cisco PIX tűzfalak (csak eseménykezelés)

 • "third-party" rendszerek

 • vállalati szintű hangolhatóság biztosítása

 • teljes körű adatvizsgálat és riportadási képesség

Check Point Eventia Analyzer

"Az egyszerűen megalkotott biztonsági eseménymenedzsment"

A Check Point Eventia Analyzer valósidejű, központosított biztonsági eseménykezelő és menedzsment termék a Check Point biztonsági átjárókhoz és más "third-party" eszközökhöz.

Az automatizált eseménykezelés (csoportosítás, elemzés és menedzsment) segítségével minimalizálható az események elemzésére fordítandó idő, továbbá az események elkülöníthetők és a biztonsági szálak prioritása beállítható.

 • a biztonsági események értelmezése és átalakítása reagálásokká

 • gyorsan azonosítja az eddig felderíthetetlennek vélt tevékenységeket

 • csökkenti az üzleti kockázatot a valósidejű reagálásokkal

 • fontossági sorrendbe állítja az erőforrásokat, hogy a legkritikusabb események a leghamarabb lekezelhetők legyenek

 • költséghatékony megoldást jelent a könnyű telepíthetőség és integrálhatóság

 • növeli a jelenlegi biztonsági beruházások értékét 

Az Eventia Analyzer-rel nincs szükség arra, hogy a biztonsági csapat átfésülje azt az óriási mennyiségű adathalmazt, amit az eszközök generáltak, így ahelyett, hogy az adattömegben elvesznének a fontos és sürgős események, a biztonsági csapat a tényleges feladatokra és reakciókra tud fókuszálni, ezzel is csökkentve az üzleti folyamatokra ható kockázatokat.

Miért az SRI-t válasszam?

 • A Synergon az elsők között kezdett el foglalkozni ezzel a területtel, már 2001-ben.

 • Képzett és minősített szakembergárda

 • Többéves tapasztalat, referenciák

 • Átfogó piaci és technológia ismeretek

Milyen előnyöket nyújt a menedzsment megoldás alkalmazása?

 • hatékony és költségkímélő biztonságfelügyeletet, azaz

 • az infrastrukturális eseményeket egy helyen gyűjti össze a rendszer ez gyors hibafelismerést és –elhárítást tesz lehetővé, csökkentve a szolgáltatások kiesési idejét, támadás felismerést.

 • magas szintű rendszer rendelkezésre állást biztosít, azaz

 • a tényleges és várható meghibásodások egyes szolgáltatásokra kifejtett, illetve előrelátható hatásai egyszerűen áttekinthetők, és a kritikus hibák kialakulásának esélye minimálisra csökkenthető.

Gyakran feltett kérdések

Miért érdemes dedikált biztonsági menedzsment rendszert választani a beépítettekkel szemben?

Ezen termékeknek nagyon gyors a megtérülése. A műszaki paraméterek, a moduláris felépítés és rugalmasság mellett a legfontosabb, hogy rengeteg rögtön használatba vehető beépített specifikus funkcióval rendelkeznek, vagyis az alkalmazás közvetlenül az installáció után már működőképes lehet.

Mennyi időbe kerül a bevezetés?

Az előzőekben foglaltak szerint a bevezetés rendkívül gyors. Az installálás után azonnal megjelennek és kezelhetők az események. Természetesen a felhasználó igénye szerinti testreszabás további időt vehet igénybe a feladat nagyságától függően. A rendszer felépítéséből következik, hogy a testreszabás a normális működés közben tovább folytatható. Sok esetben bizonyos igények csak az üzemszerű használat során merülnek fel. A rendszer előnye, hogy ezeket az igényeket nagyon gyorsan, a működés mellett meg lehet valósítani.

Milyen a megbízhatósága?

A megvásárolt licenszeknek megfelelően a rendszerelemek hibamentes (fürtözési képesség) üzemmóddal rendelkeznek. A rendszer automatikusan átvált a tartalék komponens használatára, az elsődleges komponens kiesése esetén. A tartalék komponens melegtartaléknak tekinthető, mert normális működéskor teljesen szinkronban van az elsődleges komponenssel. Az adattartalom azonos.

Milyen a megtérülése?

A termék gyors megtérüléssel rendelkezik. Ezt a rendkívül gyors üzembehelyezés, a könnyű használat, a költséges programozáson alapuló fejlesztés szükségtelensége, a nagyfokú automatizálás következtében a hálózati kiesési idő lecsökkentése és egyéb jellemzők eredményezik.

Oldal tetejére

Megoldásainkról bővebb információt a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével és elküldésével kérhet.