Synergon Integrator
Magyar oldalak/Hírek/Szakértői vélemények
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Nyomtatás
Digitális műsorszórás
IP alapú fejállomások
2009.05.18. hétfő 19:32

Napjainkban az analóg műsorszórást folyamatosan felváltja a digitális műsorszórás. A kábeltelevíziós szolgáltatók egyre több digitális csatornát továbbítanak, háttérbe szorítva az analóg csatornákat.

Hazánkban 2012-re meg kell szüntetni a földfelszíni analóg sugárzást, amelyet DVB-T jeltovábbítási technológia vált fel. A transzponderek kihasználhatósága érdekében a műholdas műsorszórás ma már gyakorlatilag csak digitális jeleket használ. Nem beszéltünk még az IPTV szolgáltatástól, amelyet jellemzően ma még csak xDSL-en továbbítunk, de egyre inkább terjednek az FTTx hálózatok, amelyek tökéletes közeget biztosítanak ennek a technológiának. A mobil távközlést is ki lehet használni televíziós csatornák továbbítására, ehhez szintén a földfelszíni sugárzáshoz hasonló jeltovábbítási technológiát használunk.

Cégünk az amerikai illetőségű Harmonic cég partnere. A Harmonic az egyik piacvezető a digitális (IP) fejállomások eszközeinek eladása terén. A cégnek a teljes fejállomás kiépítésére van megoldása a vételi berendezésektől, az MPEG-2 és MPEG-4 enkódereken, a statisztikus multiplexereken keresztül egészen a fejállomás kimenetét jelentő modulátorokig, feladó állomásokig.

A csatolt előadás a Synergon Rendszerintegrátor Kft. IPTV megoldásait tekinti át.

Oldal tetejére
Kapcsolódó anyagok
Kapcsolódó anyagok
Letölthető dokumentumok

Megoldásainkról bővebb információt a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével és elküldésével kérhet.