Synergon Integrator
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Nyomtatás
Synergon: 2010 évértékelés
2011.04.07. csütörtök 17:20

Budapest, 2011. április 7.: A Synergon Csoport 2010-ben 15 389 millió forint árbevételt ért el.

2010. évi bevétel teljesítmények egy részét az államigazgatási szektorban tapasztalható megszorító és takarékoskodási intézkedések miatt befagyasztott informatikai beruházások okozták, másrészt az őszi helyhatósági választások miatt az önkormányzatok és a felügyeletük alá tartozó közszolgáltatási intézmények kiadás visszafogással járó megrendelés kiesései jelentették.

Míg a csoport cseh leányvállalatának, az Infinity a.s., üzemi eredménye 2010. évben elérte a 158 millió forintot, 39%-kal meghaladva a 2009. évit, a csoport konszolidált üzemi eredménye meghaladta az 500 millió forint veszteséget. A Társaság eredményeit negatívan, de cash flow hatás nélkül befolyásolta a tervezett székhelyváltozással összefüggésben a tervezetten felül elszámolt, mintegy értékcsökkenési leírás, valamint egy szoftver termékre elszámolt értékvesztés. A 2010-es EBITDA érték 322 millió forint volt.

Litauszki Róbert, a Társaság vezérigazgatója elmondta:

„A korábbi várakozásainknak megfelelően az év utolsó három hónapja sem hozott áttörést a hazai informatikai piac, és a Synergon Csoport számára sem. Az államigazgatási és önkormányzati területet általánosságban véve még mindig a kivárás jellemezte. A vállalkozói szféra visszafogott beruházási kedve sem változott, pedig hosszú távon az IT biztonság, valamint a szervezeti és informatikai hatékonyságot érintő fejlesztések nem maradhatnak el.”

Synergon Informatika Nyrt.

A teljes gyorsjelentés a Befektetői Információk Gyorsjelentések menüpontjában tekinthető meg.

Oldal tetejére

Megoldásainkról bővebb információt a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével és elküldésével kérhet.